Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egyelőre csak a csúszást jelen
  2008-01-08 10:09:24, kedd
 
  Egyelőre csak a csúszást jelentik be

Nagy B. György - nagygy@mail.index..hu
| 2008. 01. 07., 16:00 | Frissítve: 15 órája

Kedden vélhetően a kormánykabinet, szerdán pedig maga a kormány hányja-veti meg, mi is legyen a kormányzati negyed sorsa. A hivatalos kommunikáció még köti magát a minisztériumi-komplexum karójához, miszerint igenis lesz új kormányzati központ, a háttérben viszont megkötetett az alku, hogy nem lesz. Azért ennél finomabb formában tálalják majd a kudarcot, mondván: csak elodázzák két évvel a projektet.

Már nem sokat kell aludni, hogy bejelentsék, nem lesz kormányzati negyed, írta az Index karácsony előtt [1]. A jelek szerint azonban többet kellett, mint azt sokan várták. Számos informátorunk ugyanis úgy vélte, a kormány nem azt magyarázgatva fut neki az újévnek, hogy miért esett kútba ez a szimbolikus beruházás, hanem még szilveszter előtt pontot tesz az ügy végére. Nos, nem tett. Többek szerint azért, mert a miniszterelnök szabadsága alatt egyszer még át akarta gondolni, mi legyen az új hatalmi komplexum sorsa.

Ám nincs mese, valószínűleg legkésőbb szerdán színt vall a kabinet az ügyben. Kedden ugyanis a kormánykabinet beszélget az eredeti tervek szerint a Nyugati Pályaudvar mögött felhúzandó negyedről, szerdán pedig a kormány maga tárgyalja a projektet. Ami a jelek szerint a kormánykabinet előtt sem arat osztatlan sikert. Emlékeztetőül: a testület tagja Kiss Péter, a társadalompolitikai kabinet vezetőjeként, Veres János, a gazdasági kabinet vezetőjeként, Szilvásy György, a nemzetbiztonsági kabinet vezetőjeként, és pártelnökként Kóka János és Gyurcsány Ferenc. A grémiumot Kiss irányítja.

Az SZDSZ már korábban is nyíltan bírálta a kormányzati negyed tervét, az MSZP-s prominensek viszont belülről gyakorolnak konstruktív kritikát. Úgy tudjuk például, hogy Kiss Péter kancelláriaminiszter sem lelkesedik a projektért, ahogy Veres sem (holott épp ő az új minisztériumi komplexum politikai felelőse). A jelek szerint pedig a belső nyomás hatására a kormányfő is hajlik rá, hogy ad acta tegye az ügyet.


Úgy tűnik, a formát már megtalálták: a várható hivatalos magyarázat szerint nem hátrálnak ki végképp a kormányzati negyed mögül, csak nem 2008-ban látnak hozzá a felépítéséhez, hanem 2010-ben. (Megjegyzendő, a pályázati kiírás határidőt nem tartalmaz, pusztán a kormány harangozta be, hogy 2009-re állni fog a komplexum.)

Ha a forma meg is van, egyelőre még nem sikerült tartalommal kitölteni, magyarán hiányoznak azok az érvek, amelyek segítségével a kabinet arcvesztés nélkül odázhatja el a beruházást. Azért pár kézenfekvő argumentum akad. Például, hogy a kezdetben nyolc építeni vágyó vállalkozás közül már csak egy maradt porondon, az esélyesekként emlegetettek közül visszalépett a Wallis-csoport és a Demján-féle TriGránit Rt. is. Ezekben a megszorításos időkben szintén súllyal eshet latba az az érv, hogy ingatlanpiaci szakértők szerint a tervbe vett 103 milliárd forintnál csak jóval kevesebbért értékesíthetők a kormányzati negyed miatt kiürülő ingatlanok, márpedig ebből a summából fedezték volna részben a komplexum 140 milliárdos költségét.

Mindenestre ha megvalósul, ha nem, a kormányzati negyed már sok milliárd forintot mozgatott meg. A legjelentősebb tétel az új központnak elvileg helyet adó MÁV-telkek megvásárlása volt. Igaz, az erre költött 7,1 milliárd forintot az állam csak áttette egyik zsebéből a másikba. (Ráadásul ez a summa csak papíron volt ennyi, a vasúttársaság valójában csak 4,8 milliárdot kasszírozott, a többit adóságállományából engedték el.)

A tervezés mintegy 2 milliárd forintot kóstál, ám ezt csak akkor fizetik ki, ha a beruházás megvalósul, addig csak kötelezettségvállalás. Ahogy szintén csak elvi kötelezettség az a 158 millió forint, amiből kipofoznák a Földművelésügyi minisztérium épületét amennyiben a kormánynegyed létrejön, és a MEH pedig átköltözik a tárca épületébe. Ami valós kiadás, az az a 450 millió forint, amit eddig pályázatokra tanulmányokra költöttek.

A cikkben hivatkozott linkek:
[1] http://index.hu/politika/belfold/kormanynegye/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nemzetbiztonsági, földművelésügyi, kormánykabinet, legjelentősebb, értékesíthetők, miniszterelnök, pártelnökként, vasúttársaság, tanulmányokra, emlékeztetőül, felépítéséhez, minisztériumi, informátorunk, magyarázgatva, kötelezettség, ingatlanpiaci, megszorításos, kormánynegyed, esélyesekként, visszalépett, vezetőjeként, kommunikáció, megjegyzendő, emlegetettek, segítségével, valószínűleg, megvásárlása, pályázatokra, kasszírozott, kormanynegye, minisztérium, megkötetett, bejelentsék, konstruktív, szilveszter, megtalálták, csúszást jelentik, kormány hányja-veti, kormányzati negyed, hivatalos kommunikáció, háttérben viszont, jelek szerint, szimbolikus beruházás, miniszterelnök szabadsága, kormánykabinet beszélget, eredeti tervek, kormány maga, kormánykabinet előtt, testület tagja, gazdasági kabinet, nemzetbiztonsági kabinet, grémiumot Kiss, Nagy, Nyugati Pályaudvar, Kiss Péter, Veres János, Szilvásy György, Kóka János, Gyurcsány Ferenc, Demján-féle TriGránit Rt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
S a dalok tanulsága  Ébredj  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  A végzet az  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  A fák lelke  Két tekintet van  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Mosolyogtál már ma?  A Mester kezének érintése  A Föld napja  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Messziről jött ember  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Messziről jött ember  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A hét szűk esztendő  A fák lelke  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Rögtön puha Mézes Krémes  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Nehezen engedem  A világnak égető szüksége van ...  Paul David Tripp Április 23  Volt egy...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Esti kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Mosolyogtál már ma?  Környezetvédelem  A hét szűk esztendő  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Esti kép  S a dalok tanulsága  A lelki élet nem arról szól, ....  Muratáj  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Életművészet  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Paul David Tripp Április 26  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Föld napja április 22 
Bejegyzés Címkék
csúszást jelentik, kormány hányja-veti, kormányzati negyed, hivatalos kommunikáció, háttérben viszont, jelek szerint, szimbolikus beruházás, miniszterelnök szabadsága, kormánykabinet beszélget, eredeti tervek, kormány maga, kormánykabinet előtt, testület tagja, gazdasági kabinet, nemzetbiztonsági kabinet, grémiumot Kiss, belső nyomás, várható hivatalos, pályázati kiírás, kormány harangozta, kabinet arcvesztés, kezdetben nyolc, maradt porondon, esélyesekként emlegetettek, megszorításos időkben, tervbe vett, summából fedezték, legjelentősebb tétel, erre költött, állam csak, summa csak, vasúttársaság valójában, tervezés mintegy, beruházás megvalósul, kormánynegyed létrejön, tárca épületébe, cikkben hivatkozott, nemzetbiztonsági, földművelésügyi, kormánykabinet, legjelentősebb, értékesíthetők, miniszterelnök, pártelnökként, vasúttársaság, tanulmányokra, emlékeztetőül, felépítéséhez, minisztériumi, informátorunk, magyarázgatva, kötelezettség, ingatlanpiaci, megszorításos, kormánynegyed, esélyesekként, visszalépett, vezetőjeként, kommunikáció, megjegyzendő, emlegetettek, segítségével, valószínűleg, megvásárlása, pályázatokra, kasszírozott, kormanynegye, minisztérium, megkötetett, bejelentsék, konstruktív, szilveszter, megtalálták, kormányzati, hivatkozott, tartalommal, gyakorolnak, szimbolikus, vállalkozás, prominensek, mindenestre, kevesebbért, magyarázat, lelkesedik, szabadsága, pályaudvar, felhúzandó, projektért, arcvesztés, megvalósul, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.